بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/09/05 - 21:43
  • - تعداد بازدید: 125
  • - تعداد بازدیدکننده: 121
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در مراسم رونمایی از روشی نوآورانه در درمان سرطان کودکان مطرح شد:

دعوت معاون علمی رئیس‌جمهور از نقش‌آفرینانی که به آینده روشن ایران می‌اندیشند/ لزوم سرمایه‌گذاری در حوزه سلول‌های بنیادی

دهقانی گفت: محققان و فناوران کشورمان طی سال‌های اخیر و با کاری مستمر، به دستاوردهای ارزشمندی در حوزه سلول‌های بنیادی، پزشکی بازساختی و ژن‌درمانی رسیده‌اند و این حوزه، جزو فناوری‌های آینده‌ساز و توسعه آفرین به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ فاز نخست پروژه ژن درمانی کودکان مبتلا به سرطان خون با روش کارتی سل تراپی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری رونمایی شد.

روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس‌جمهوری در این مراسم، فناوری سلول‌های بنیادی را یک حوزه اولویت‌دار و پیشران در آینده حوزه سلامت ارزیابی کرد و گفت: محققان و فناوران کشورمان طی سال‌های اخیر و با کاری مستمر، به دستاوردهای ارزشمندی در حوزه سلول‌های بنیادی، پزشکی بازساختی و ژن‌درمانی رسیده‌اند و  این حوزه، جزو فناوری‌های آینده‌ساز و توسعه آفرین به شمار می‌رود. تمرکز و توجه به پیشرفت در سلول‌های بنیادی و ژن درمانی، می‌تواند ارزش افزوده‌های چند هزار درصدی ایجاد کند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: فناوری سلول‌های بنیادی، پزشکی بازساختی و ژن درمانی جزو حوزه‌های های اقتدار آفرین و همچنین ثروت آفرین و اشتغال‌زا به شمار می رود و می‌باید چه در ساحت حاکمیتی و چه در ساحت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری، مورد توجه و حمایت قرار بگیرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان با بیان این‌که درمان کودکان مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج، یک گام بزرگ و اثرگذار در برخورداری از ایرانی مقتدر است، ادامه داد: نجات جان یک کودک، تنها نجات یک فرد، خانواده و یا اقوام او نیست، بلکه گامی به سوی برخورداری از آینده‌ای روشن و بهتر، برای ایران عزیزمان است.

وی با تاکید بر این‌که حوزه سلامت امروز نیازمند روش‌های پیشرفته و نوآورانه‌ای است که پاسخ‌های قطعی و ماندگار به نیازهای حوزه سلامت بدهند، ادامه داد: روش‌ها و محصولات سلول درمانی، مهندسی بافت، ژن درمانی و سایر حوزه‌های مرتبط نه تنها می‌توانند پاسخ‌گوی نیازهای پیچیده در حوزه سلامت باشند بلکه خالق ارزش افزوده بالایی خواهند بود. بر همین اساس است که در جوامع خواهان توسعه پایدار، جزو اولویت‌های نخست به شمار می‌رود.

دهقانی فیروزآبادی، با تأکید بر ضرورت نقش آفرینی سرمایه‌گذاران بخش خصوص در حوزه سلول‌های بنیادی برای پیشرفت این حوزه عنوان کرد: با توجه به نیروی انسانی و توانمند و به نسبت ارزان کشورمان، این حوزه از ظرفیت بسیار خوبی برای پیشرفت برخوردار است و جزو زمینه‌های بسیار مطلوب برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: خیرین عزیز و سرمایه گذاران هوشمند و آینده نگر کشورمان در این پیشرفت سهمی، قابل توجه دارند. فناوری سلول‌های بنیادی و دانش وابسته به آن جزو حوزه‌های آینده‌داری است که با حمایت و سرمایه‌گذاری در آن، برکات و آورده‌های قابل توجهی حاصل خواهد کرد. از تمامی نقش آفرینانی که به آینده روشن ایران عزیز می اندییشند دعوت می کنم تا در این حوزه سرمایه گذاری کنند، امید آن‌که کشورمان در آینده‌ای نزدیک، به چنان پیشرفتی برسد که شاهد هیچ کودک بیماری در کشورمان شاهد نباشیم.

 

 

توسعه گردشگری سلامت به کمک فناوری سلول‌های بنیادی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به حمایت‌های جدی در مسیر توسعه سلامت فناورانه عنوان کرد: قطعاً حوزه سلامت به عنوان یکی از اولویت‌های جدی این معاونت در دستور کار حمایت است و برای توسعه این حوزه، برنامه‌های جدی داریم. شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند بازوی توسعه سلامت فناورانه باشند و در این مسیر، حمایت از روش‌های پیشرفته درمان به ویژه مبتنی بر سلول‌های بنیادی را در اولویت قرار داده‌ایم

وی با اشاره به ایجاد بستر مناسب برای عرضه توانمندی ایران در حوزه سلامت و درمان به فراتر از مرزهای کشور عنوان کرد: ایران علاوه بر آن‌که می‌تواند یک پایگاه اصلی گردشگری سلامت باشد، باید با ایجاد پایگاه‌های گردشگری سلامت خود در سایر نقاط دنیا گام بردارد. ایجاد این پایگاه‌ها فراتر از مرزهای کشور و رسوخ این توانمندی فناورانه به سایر کشورها، از برنامه های اولویتدار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است.

دهقانی فیروزآبادی، در ادامه با اشاره به ظرفیت ایران در صادرات دستاوردهای حوزه سلامت عنوان کرد: علاوه بر تامین نیاز داخلی به فرآورده‌ها و خدمات پیشرفته در حوزه درمان، ‌باید برنامه‌های جدی برای صادرات این خدمات و محصولات وجود داشته باشد. ایران دارای ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری سلامت به شمار می‌رود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، با بیان این‌که در مراکز جامع سلول‌های بنیادی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامات بسیار ارزشمند به دستاوردهای تحول آفرین منجر شده است، ادامه داد: تلاش محققان و فناوران در مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان، دستاوردهای خوبی را به ارمغان آورده است به طوری‌که بالغ بر ۶ محصول، مجوز سازمان غذا دارو را دریافت کرده‌اند، اما این انتهای راه نیست و ادامه این مسیر، پر امید و پر از زمینه های پیشرفت است. داروها و روش های درمانی پیشرفته با سرعت و شتاب فزاینده توسط جوانان دانش آموخته با ذهن های خلاق و نوآور، با کیفیتی فراتر و قیمت‌‌های بسیار پایین‌تر از نمونه‌های خارجی عرضه می‌شود و می‌تواند درهای بازارهای بین‌المللی را به روی توانمندی‌های داخلی بگشاید.

وی با بیان این‌که محققین زیادی در این حوزه تربیت و متمرکز شدند و با کاری که در این حوزه صورت گرفت، بیش از ۱۵۰۰ پژوهشگر، متخصص و فناور در حوزه سلول‌های بنیادی فعالیت دارند، گفت: روش‌های درمانی مبتنی بر سلول، جزو روش های نو و البته گران به شمار می‌روند و در دنیا، ژن درمانی و سلول درمانی با هزینه های بسیار هنگفت صورت می گیرند چراکه فناوری بسیار پیچیده ای داشته و عمدتا در درمان بیماری های صعب‌العلاج و لاعلاج مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 162289
کلمات کلیدی
مدیر مازندران
خبرنگار

مدیر مازندران

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید