بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

معرفی نخبگان بومی استان مازندران

دکتر عطاالله قبادیان سوادکوهی


معرفی استاد: دکتر عطاالله قبادیان در ۲۵ مرداد ۱۳۱۳ در شهر زیراب سوادکوه متولد شد. دوران دبیرستان خود را در سال 1329 در قائم‌شهر به پایان رساند و از سال 1338 به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی وین راه یافت و در سال 1343 با درجه ممتاز موفق به دریافت مدرک دکتری در مهندسی علوم کشاورزی شد. در سال 1347 عضو هیئت علمی دانشگاه وین اتریش شده و پس از بازگشت به ایران، ابتدا در دانشگاه تبریز تدریس کرده و در سال 1347 عضو هیئت علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز شد. پروفسور قبادیان در سال 1372 با مرتبه استادی از دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز بازنشسته شد.

مسئولیت های مدیریتی استاد: در طول 8 سال دفاع مقدس به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور نخست‌ وزیر، در جبهه حضور‌ داشت و ضمن تدریس در دانشگاه بر طرح‌های آبی و خاکی جبهه‌های جنگ هم نظارت می‌کرد.

حیطه های هفتگانه فعالیت استاد:آموزش مقاطع مختلف دانشجویان مهندسی علوم کشاورزی،تحقیقات در مهندسی علوم کشاورزی، انجام فعالیت هایاجرایی دانشگاهی و کشوری،مشاورهمهندسی علوم کشاورزی، مشارکت در فعالیت هایفرهنگی، مشارکت در فعالیت هایاجتماعی، ایفای نقش در امورصنفی

فعالیت های علمی استاد: دکتر قبادیان دارای 10 کتاب در زمینه مهندسی علوم کشاورزی است و در دانشگاه های وین اتریش، برلین آلمان، جندی شاپور اهواز، تبریز، شهیدبهشتی و زنجان تدریس کردند.

دستاوردهای استاد: بنیان‌گذاری و یا همکاری موثر در تاسیس دانشگاهها و پژوهشکده هایی نظیر دانشگاه یزد، پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی، راه اندازی مرکز تحقیقات صنعتی جندی شاپور در شاخه شمالی، راه اندازی اولین پارک علمی و تحقیقاتی کشور به عنوان پردیس دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی تهران حوزه دریای مازندران در سوادکوه، تأسیس مرکز تحقیقات آب و خاک (انستیتوی شور و قلیائی ایران در همطرازی با دو انستیتوی مشابه در روسیه و آمریکا) در دانشکده کشاورزی اهواز،  همکاری در راه اندازی گروههای آموزشی از جمله زیست‌شناسی و زمین شناسی در دانشکده علوم اهواز، همکاری در راه اندازی دانشکده علوم دریایی در خرمشهر، همکاری در تأسیس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی و پژوهشکده بیابان زدائی یزد، همکاری علمی با دانشگاه زنجان در توسعه طرحهای دانشگاهی

جوایز استاد: استاد نمونه و برنده جایزه علمی بین المللی بنیاد علمی الکساندرفن همبلد، استاد مهمان در دانشگاه فنی برلین،  عضو نخبگان علمی آلمان                                                               

نقش استاد در تصمیمات سازمانی:  از سال 1359 مطالعات در فلات مرکزی ایران با مرکزیت استان یزد را آغاز کرد و طراحی تأسیس دانشگاه یزد و دانشکده‌های منابع طبیعی و کویرشناسی و پژوهشکده بیابان‌زدایی را بر عهده گرفت که حاصل تلاش‌های او کتاب سیمای طبیعی استان یزد است.کتاب سیمای طبیعی استان تهران و مسائل آبی و خاکی آن در سال 1376 حاصل تحقیقات او درباره مسائل آب و آبیاری استان‌های تهران، همچنین کتاب سیمای طبیعی فلات ایران در سال 1364 از انتشارات دانشگاه شهید باهنر کرمان نتیجه تحقیقات وی در این استان است، همچنین چرخه آب تهران، زمین شناسی دماوند از کتاب‌های شاخص دیگر او در حوزه محیط زیست و جغرافیای طبیعی هستند. وی از منتقدان سیاست‌های مدیریت منابع آبی در کشور بود و همواره انتقادهایی جدی به طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای داشت و بارها درباره شرایط اقلیمی و چالش‌های منابع طبیعی و محیط زیست نوار سبز شمالی کشور هشدارهایی داد و بر همین اساس نیز پیشنهاد تشکیل «بنیاد ملی نجات سرزمین» با هدف مدیریت منابع و مقابله با چالش‌های زیست محیطی و منابع طبیعی و افزایش سمن‌های فعال را مطرح کرده بود.

جمع بندی توصیف منزلت استاد: استاد عطاالله قبادیان سوادکوهی فردی علمی، پژوهشگر، نویسنده و در سیره زندگی ایشان مسئولیت پذیری، تلا ش، سخت کوشی، امید، عشق به خدمت و داشتن هدف، متبلور است. امیدواریم نسل جدید با الگوگیری از ایشان بتوانند منشأ خیر و فایده برای جامعه و ایران عزیز باشند. استاد از چهره‌های شاخص پژوهش در زمینه محیط زیست و منابع طبیعی بوده و در شامگاه شنبه ۱۶ مرداد در سن ۸۷ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.