مهندس فریبرز مقیمی
معرفی استاد: مهندس فریبرز مقیمی در سال 1321 در قائم شهر متولد شد. پس از اتمام تحصیلات دبیرستان، در دانشکده پلیتکنیک تهران مشغول به تحصیل شد و در سال 1343 از دانشکده فوق در رشته شیمی و پتروشیمی با درجه فوقلیسانس فارغالتحصیل شد. مهندس مقیمی از سال 1343 تا 1345 در کارخانجات تولید اسید سولفوریک پارچین و نساجی قائم شهر فعالیت داشت. پس از آن تا سال 1349 در سمت رئیس بهرهبرداری شرکت سیمان شمال در کارخانجات سیمان سفید مشغول بهکار بود. وی از سال 1349 و از ابتدای مطالعات زمینشناسی طرح سیمان سپاهان تا انتخاب ماشینآلات، نصب و راهاندازی کارخانه سیمان سپاهان، به مدت 7 سال به عنوان مدیرفنی و نصب اشتغال داشت.
مسئولیت های مدیریتی استاد: در فاصله سالهای 1353 تا 1360 ، مهندس مقیمی نزدیک به چهار سال بهعنوان مدیرعامل شرکتهای مهندسی ایوا و تکنیکال وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران فعالیت کرد و همزمان با تصدی مشاغل فوق با سمت مشاور در پروژههای سیمان غرب، سیمان مازندران و طرح توسعه لوشان (سیمان خزر کنونی) همکاری داشت. از سال 1360 همراه چند تن از متخصصان صنعت سیمان کشور، شرکت طراحی صنعتی ایران را پایهگذاری و تا کنون در سمت رئیس هیئتمدیره شرکت مذکور و گروه صنعتی ایران شامل: شرکتهای سیمان اکباتان، سازند صنعتی، کوپا صنعت و سرامیک بهرنگ و... به فعالیت خستگیناپذیر خود ادامه داده است.
فعالیت های علمی استاد: کتاب از ساوالان تا تفتان: خاطرات مهندس فریبرز مقیمی در صنعت، اثر مهندس فریبرز مقیمی بوده که چاپ اول آن در سال 1400 توسط انتشارات کتاب پیام امروز منتشر شده است.
دستاوردهای استاد: دارای 42 سال سابقه کاری درصنایع سیمان ، مدیرتولید درکارخانجات سیمان سفیددماوند، عضوهیئت مدیره سیمان ساز (لوشان)، مدیرفنى سیمان سپاهان، مدیرعامل شرکت مهندسى ایوا، مدیرعامل شرکت تکنیکان، عضوهیئت مدیره شرکتهاى تابع سازمان، گسترش ونوسازى صنایع ایران، مدیرعامل صنایع سرامیک بهرنگ، مدیر عامل سیمان فراز فیروزکوه، مدیر عامل شرکت اسپندار.
مهندس مقیمی همراه با سایر همکاران خود در شرکت طراحی صنعتی ایران موفق به مشارکت در طراحی و ارائه خدمات مهندسی و مشاورهای در صنایع کانی غیرفلزی شده است. احداث کارخانجات تولیدی گچ، آهک و سیمان با توان ساخت داخل که از مهمترین آنها کارخانجات سیمان خاش و آباده بهصورت کلیدگردان در استان فارس، سیمان اکباتان در استان همدان و سیمان بوشهر در برازجان و... میباشد، از دیگر فعالیتهای ارزشمند اوست.
از سال 1381 تاکنون با عضویت در هیأتمدیره و با سمت مدیرعامل شرکت سیمان فراز فیروزکوه و هم زمان اجرای طرحهای سیمان پیوند گلستان و نیزارقم را با استفاده از آخرین فنآوریها در صنعت سیمان دنیا بهعنوان رئیس هیأتمدیره پیگیری مینماید.
جوایز استاد:
ایشان پس از احداث واحد کائولن ترکمنستان، از دست رئیسجمهور این کشور مدال دریافت نمود.
دریافت تندیس امین الضرب بعنوان کارآفرین برتر کشور از اتاق بازرگانی ایران در سال 1401
جمع بندی توصیف منزلت استاد: در سیره زندگی مهندس فریبرز مقیمی، اخلاص، مسئولیت پذیری، تلا ش و سخت کوشی، فعالیت خستگیناپذیر، امید، توکّل به خداوند متعال، عشق به خدمت و داشتن هدف متبلور است. ایشان تلاش در ایران را بر زندگی در غرب ترجیح داده است. برای ایشان موفقیت بیشتر آرزومندیم. امیدواریم نسل جدید با الگوگیری از ایشان بتوانند منشأ خیر و فایده برای جامعه و ایران عزیز باشند.
جمله زیر فرمایش مهندس مقیمی است: "بیتردید آنکس که کشورش را دوست دارد و به مردمش عشق میورزد، باید آنچه که دست مایه سالها زحمت است را برای آبادانی و سربلندی کشورش سرمایهگذاری کند"
پای در زنجیر نزد دوستان به که با بیگانگان در بوستان