بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

عبدالله موحد

معرفی استاد: عبدالله موحد در ۲۹ اسفند ۱۳۱۸ در بابلسر متولد گردید. او وقتی چهار ساله بود پدرش را از دست داد. ورزش را در رشته‌های شنا، قایقرانی و والیبال آغاز کرد و سپس به کشتی روی آورد. در هفده سالگی به تهران آمد و در باشگاه تهران‌جوان و سپس باشگاه دارایی کشتی را پی‌گرفت. تمرینات کشتی خود را زیر نظر استاد رحمت‌الله غفوریان پیگیری کرد و خیلی زود به قله شهرت رسید. موحد علاوه بر ورزش در تحصیلات نیز مدارج ترقی را طی کرده است و یکی از کشتی‌گیران تحصیلکرده است که دوره فوق لیسانس را در اواسط دهه ۵۰ میلادی در مدرسه عالی شمیران پشت سرگذاشته و یکی از دانشجویان ممتاز این دوره بوده است و پس از آن دکترای خود را در رشته تربیت بدنی از دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا اخذ کرد.

افتخارات ورزشی۱۹۶۵ - جهانی منچستر، طلا، ۱۹۶۶ - جهانی تولیدو، طلا ، ۱۹۶۷ - جهانی دهلی، طلا ، ۱۹۶۸ - المپیک مکزیکو، طلا ، ۱۹۶۹ - جهانی مارادل پلاتا، طلا ، ۱۹۷۰ - جهانی ادمونتون، طلا ، ۱۹۷۱ - جهانی صوفیه، چهارم

جایگاه در کشتی ایران: عبدالله موحد، بی شک یکی از نوابغ تاریخ کشتی جهان است. او جزء معدود قهرمانان کشتی جهان است که در شش سال پیاپی از عنوان قهرمانی خود دفاع کرده اند. عبدالله موحد علاوه بر شش مدال طلای جهان و المپیک( ۷۰-۶۹-۶۸-۶۷-۶۶-۱۹۶۵)، در بازیهای آسیایی ۱۹۶۶ (بانکوک) و ۱۹۷۰ (بانکوک) هم موفق به کسب مدال طلا شد. وی در جایگاه دوم فهرست مشاهیر کشتی ایران و جایگاه یازدهم تالار مشاهیر اتحادیه جهانی کشتی برای قهرمانان کشتی آزاد در سده بیستم قرار دارد.

منش زندگی: موحد می گوید پدرم جزو مجاهدین جنبش مشروطه در ایران بوده و درکنار ستارخان و باقرخان جنگیده است و متاسفانه وقتی فقط ۴ سال سن داشتم سایه پرمهر پدر را از دست دادم. پدرم برای ماموریتی به بابلسر آمد و دیگر در همان جا ماندنی شد و من هم درهمان بابلسر به دنیا آمدم. پدرم فردی تحصیل کرده بود که در همان بابلسر به معلمی می پرداخت. بخاطر برخی مسائل سیاسی آن زمان و برای اینکه کسی نتواند رد پدرم را بزند و هویت او برای مخالفان دولتی آشکار شود او فامیلی مان را از فضلی زاده به موحد تغییر داد.

وجه تمایز موحد با سایرهم قطارانش علاوه بر تحصیلات آکادمیک، استعداد در سرودن شعر است. از همان دوران دبیرستان سروده هایش را بر روی کاغذ می آورد اما بدلیل ترس از ساواک فورا کاغذها را پاره می کرد و به سطل زباله می ریخت. او هزاران بیت سروده دارد. تخلص وی در شعر گمنام است.

همی نالم از گردش روزگار/ که آزاده در آن حقیر است و خوار

جویای حق از کسان نظرجو شدم/چون باد به هر برزن و هر کو شدم

چون یافت نشد حقیقت از روی یقین/ گمنام در این گنبد مینو شدم

وی می گوید در کشتی ۴ عامل مهم در موفقیت نقش دارند که آن را به صورت شعر زیر بیان کرده است:

زور و فن و عقل و جرات توامان/بایدت تا تو شوی یک قهرمانی

هر که را این چهار با هم جفت نیست/بر وی و زحمات وی باید گریست

جمع بندی توصیف منزلت استاد: عبدالله موحد در دورانی به شهرت رسید که بزرگانی مانند غلامرضا تختی و امامعلی حبیبی به مقام قهرمانی در کشتی آزاد رسیده بودند. موحد پیشنهاد مربی‌گری تیم ملی کشتی آمریکا را نپذیرفت. او گفته‌است: دوست نداشتم چیزهایی را که بلدم به کسی یاد بدهم که برود و ایرانی‌ها را زمین بزند. از اینکه با زحمت و تلاش برای کشورم افتخار کسب کردم خوشحالم و حس خوبی دارم. به افراد مسن نصیحتم این است که همیشه ورزش کنند تا سالم بمانند. به جوانان هم می‌گویم اگر می‌خواهند ورزش قهرمانی را دنبال کنند بیهوده وقت‌شان را تلف نکنند و با تمام وجود بر رشته‌ای که در آن فعالیت می‌کنند تمرکز کنند و برای موفقیت زحمت بکشند. اگر فکرشان این باشد اطمینان می‌دهم که قهرمانان این مملکت بسیار بیشتر از این‌ها خواهد بود. امیدواریم نسل جدید با الگوگیری از ایشان بتوانند منشأ خیر و فایده برای اسلام، جامعه و ایران عزیز باشند.