معرفی نخبگان ورزشی بومی استان مازندران
کمیل قاسمی
معرفی استاد: کمیل قاسمی در ۸ اسفند ۱۳۶۶ در جویبار متولد شد. او در دوران فعالیت خود عمدتا در دسته فوق سنگینوزن (125 کیلوگرم) کشتی آزاد رقابت میکرد و برنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن و مدال نقره المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو شد. قاسمی اولین و تنها کشتیگیر فوق سنگینوزن ایرانی است که موفق به کسب مدال طلای المپیک شدهاست.
افتخارات ورزشی: دو مدال برنز مسابقات کشتی جوانان جهان ۲۰۰۶ و ۲۰۰۸ در چین و ترکیه در وزن ۹۶ کیلوگرم، دو مدال طلا در مسابقات کشتی جوانان آسیا در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ در فیلیپین و قطر در وزن ۹۶ ، مدال نقره فوق سنگین قهرمانی آسیا ۲۰۱۱ در تاشکند، مدال طلای فوق سنگین المپیک ۲۰۱۲ لندن، مدال طلا قهرمانی آسیا ۲۰۱۴ در قزاقستان ، مدال نقره قهرمانی جهان ۲۰۱۴ در تاشکند، مدال نقره قهرمانی آسیا ۲۰۱۵ در دوحه، مدال نقره المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو. او به عنوان مربی، هدایت تیم ملی کشتی آزاد کامبوج را نیز به عهده داشته است.
منش زندگی: کمیل قاسمی همواره و به ویژه پس از پایان دوران فعالیت حرفهای خود در ورزش، در امور خیرخواهانه در ایران فعالیت داشته و به همراه دیگر قهرمانان ورزش کشتی در روستاها و مناطق مرزی و محروم و مناطق سیلزده و زلزلهزده حضور به هم رسانده و با جمعآوری و توزیع مبالغ کمکی، اقلام بهداشتی، خوراکی به مردم کم برخوردار، حادثهدیده و بیمار کمکرسانی کردهاست. کمیل قاسمی در رابطه با اهدای مدالش به موزه آستان قدس رضوی گفت: مدال نقره المپیک 2016 ریودوژانیرو را به موزه آستان قدس رضوی اهداء کردم تا در این گنجینه ارزشمند برای آیندگان به یادگار بماند و با افتخار این کار را انجام دادم. او پس از درخواست رسمی برای پذیرش خادمی امام رضا (ع) گفت: خادمی حرم امام رضا (ع) یک افتخار بزرگ برای من بعنوان عضو جامعه کشتی محسوب می شود و به آن افتخار می کنم.
جمع بندی توصیف منزلت استاد: در سیره زندگی کمیل قاسمی، ایمان، مسئولیت پذیری، تلا ش و سخت کوشی، امید، توکّل به خداوند متعال و داشتن هدف، متبلور است. کمیل قاسمی پرافتخارترین فوق سنگین المپیکی ایران در رشته کشتی است. او در ۷ تیر ۱۳۹۸، از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. امیدواریم نسل جدید با الگوگیری از ایشان بتوانند منشأ خیر و فایده برای اسلام، جامعه و ایران عزیز باشند.